انواع میکروارگانیسم های بیماری زای آب

پروتوزوآ
1-ارگانیسم های تک سلولی با اندازه 1 تا 15 میکرون اند که مانند باکتری ها از طریق مدفوع حیوانات و انسان وارد آب آشامیدنی می شوند.
2-این انگل های پوسته سخت در بدن تشکیل کیست داده و منجر به بیماری های حاد دستگاه گوارش می شوند.
3-این انگل ها بطور معمول در آب های سطحی تصفیه نشده وجود دارند.
4-یک سلول از این انگل برای ایجاد عفونت در بدن انسان کافی است.
باکتری ها
1-ارگانیسم تک سلولی به اندازه 0.2 – 5 میکرون هستند.
2-بسته به میزان تأمین مواد مغذی ، در محیط های گرم و به خصوص در آب به سرعت ازدیاد می یابند.
3-اگربا مدفوع انسان و حیوان وارد آب آشامیدنی شوند بسیار خطرناک می شوند.
ویروس ها
1-ویروس ها داری اندازه 0.02 – 0.2 میکرون هستند
2-فقط در سلولهای زنده قابل تکثیر است زیرا سلولهای متابولیسم خود را ندارند
3-از طریق مدفوع حیوانات و انسان وارد آب آشامیدنی شوید
4-نزدیک مناطق پرجمعیت ، جایی که فاضلاب می تواند به آب آشامیدنی وارد شود بیشتر شایع هستند.
علاوه بر میکروارگانیسم های ذکر شده در بالا تعداد زیادی از عوامل بیماری زای دیگر نیز شناخته شده است اما طبق نظر سازمان بهداشت جهانی (WHO) ، عملکرد بیماری زا آنها جزئی است.
توزیع آلاینده های میکروبی در آب های ساکن

مواد مغذی
در ته گل و لای ، به دلیل تأمین عالی مواد مغذی ، باکتری ها به سرعت تکثیر می شوند. در صورت امکان ، هنگام پمپاژ ، ورودی دستگاه را درون گل و لای قرار ندهید.
دمای آب
دمای بالا باعث رشد باکتری ها می شود. در آبهای ساکن و با سرعت کم ، سطح آن گرمتر است. لذا آب های عمیق تر آلودگی کمتری دارند.
غلظت
آب های دارای جریان سریع بارآلودگی کمتری دارند زیرا آب آشفته تر است و همیشه در حال رقیق شدن است. با این حال وجود شن و ماسه در آب آشفته هم ممکن است فیلترها را مسدود و عمر آنها را کم کند.
محدوده های خطر آلودگی آب در طبیعت
کمترین خطر ابتلا به عفونت بالاتر از حد پوشش گیاهی
خطر بسیار کمتر است ، زیرا میکروب ها کمتر هستند. در این ارتفاع ، جریان ها مستقیماً از منابع سرچشمه می گیرند.
خطر متوسط عفونت در زیر حد پوشش گیاهی
کشاورزی فشرده باعث افزایش سطح باکتری ها و آلودگی پروتوزوآ در آب های طبیعی می شود.
بالاترین سطح آلودگی در منطقه سکونتگاه
تصفیه ناکافی فاضلاب در مناطق مسکونی کشورهای در حال توسعه و در مناطق شهری ، آب آشامیدنی را ناامن می کند.
میزان ریسک آلاینده های میکروبی در کشورهای مختلف
هر کشور و قاره باید با عوامل بیماری زای مختلف در آب آشامیدنی مقابله کند. نقشه های جهان نمای کلی از توزیع انواع بیماری های ناشی از این عوامل بیماری زا را ارائه می دهد.

آخرین دیدگاهها
Posted on: اکتبر 1, 2023, by : alborzwa_wp